Plantem, una iniciativa de Ruralitzem. Veus per la Sobirania Alimentària.

Hola a totes.

Us escrivim des de Plantem, una iniciativa de Ruralitzem. Veus per la Sobirania Alimentària.

Ens dirigim a associacions de tot tipus que treballeu en l’àmbit de l’ecologia i l’agroecologia. 
I molt especialment a les entitats i assemblees que gestioneu horts urbans socials, comunitaris, terapèutics i/o escolars.

Tots coneixem la situació. Davant l’escassetat hídrica la Generalitat ha prohibit el reg als horts comunitaris i a l’agroverd urbà en general. Aquesta limitació, excessivament severa en la majoria de contexts, farà molt difícil mantenir les nostres activitats. No obstant, amb un mínim flux d’aigua i una combinació de tècniques les plantes podrien sobreviure. Entenem que en l’actual context de crisi ecosocial, l’agroverd  urbà no és una peça a sacrificar, sinó un espai de trobada i un nucli irradiador de tècniques adequades.I més encara si tenim en compte que aquesta situació de sequera i calentament no és només puntual, sinó que tindrà un caràcter estructural.

Així doncs, hem elaborat aquest manifest https://docs.google.com/document/d/1luNq91Xvu62NLBy9QMDP1I0Wizdhho6xmO5dAO4BmtU/edit?usp=drivesdk. A l’enllaç teniu l’opció de fer comentaris per acabar de pulir si cal algun detall, però sobretot us convidem a adherir-vos mitjançant aquest formulari https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfiQ9jHcGnWdbuR9csafKE7lHJ8xY54qDjYwh5yg2yrZ8cDUQ/viewform. Com més entitats i més diverses ens adherim, més força i legitimitat tindrem. Això si, tinguem en compte que el calendari apreta. Davant la postura rígida de l’ACA i d’alguns ajuntaments, és important pressionar ara, abans de que la situació se’ns giri irreversiblement en contra. El manifest també ens pot servir per situacions locals de tota mena, des de negociacions amb administracions a argumentari per mitjans de comunicació.

Al mateix temps, us convidem a venir a les jornades de Plantem a l’espai Germanetes el 15 i 16 de març. Allà ens podrem veure les cares. Ens posarem al dia, valorarem l’estratègia a seguir i debatrem possibles accions a emprendre. Mentrestant, adherim-nos i fem circular el manifest. 

Salut i agroecologia!

Plantem
Ruralitzem. Veus per la Sobirania Alimentària

Deja un comentario