DEMANEN MÁXIMA DIFUSIÓ a LTA DELS TRES TURONS.

DEMANEN MÁXIMA DIFUSIÓ

Bona tarda:

La Phatt (Plataforma dHabitatges Afectats dels Tres Turons), lAssemblea de Vallacarca, la XarxadHabitatge dHorta – Guinardó i el Sindicat dHabitatge de Vallcarca, fem pública la re-obertura de quatre habitatges, en la coneguda com a Vila Clara a ctra. de Carmel 108 (1930).

Aquests habitatges, van ser expropiades i tapiades, no sense abans ser destrossades les seves cuines i serveis per part de lAjuntament de Barcelona governat per Ada Colau.
Aquests quatre habitatges, juntament amb 11 més (dividides en tres finques
c / Santuari 82-84 (1935), Marsans i Rof 15-19 (1950) i Mulhberg 5-15 (1935) han estat licitades per enderroc el passat 06/11 per un valor 231.346,33 €.
Aquests habitatges, com les 3 que hi havia a la c / Mulhberg 43-45 (en què vivien quatre famílies), anteriorment expropiades pel consistori i enderrocades fa deu anys al carrer Mulhberg, van patir lenderroc per estar afectades pel Projecte dels Tres Turons, el qual afecta actualment a 300 habitatges, sent la mateixa excusa per ser expropiades les actuals.
A dia davui, al solar en el qual es trobaven, no s’ha fet res més que aixecar una tàpia i deixar créixer els matolls, els quals ajuden a amagar les restes de runa, sent el mateix que té projectat el consistori amb els terrenys que avui ocupa Villa Clara.
Si el consistori, executa el desallotjament i lenderroc dels habitatges, deixarà LITERALMENT al carrer a diverses de les persones, que han trobat en Vila Clara un habitatge on poder tenir un sostre i unes condicions dignes de vida.
Aquestes persones, com tantes milers acudiran als serveis socials de lAjuntament i aquest, no tenint els mitjans, ni la intenció de tenir-los, acabaran per ser enviats als Sindicats i Xarxas dHabitatge perquè els ajudin a buscar solucions reals, que en molts casos passen per locupació dhabitatges de propietat privada o de la mateixa adminsitració.
Tal com va manifestar la nostra Plataforma, en la reunió mantinguda, el passat 31 doctubre a Núria Carmona (PSC) Consellera tècnica actual al districte dHorta – Guinardó, la nostra posició és clara: ens manifestem obertament en contra de qualsevol enderrocament, per defensar el barri dun projecte urbanístic que ens esta expulsant dell mateix, sigui per la pujada de lloguers o sigui (més trist si és possible) per lAjuntament de si es pot, per la defensa dun patromoni social i històric dels barris de
muntanya, sigui per la necessitat extrema dhabitatge assequible.
A més la nostra entitat, al costat de lAssemblea de Vallcarca el passat 6 de novembre, va sol·licitar una reunió durgència amb la Janet Sanz, tinenta dalcalde dEcologia Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, per exposar la nostra oposició a l’enderroc de les tres finques esmentades , donant-nos data per al 8 de gener de lany 2020.
Com a associació veïnal, denunciem públicament, lactitud dels dobles discursos de
BarcelonaEnComú: duna banda l’habitatge no és una mercaderia, és un dret com una casa i per laltre, inverteixen milers deuros de diners públics (no ho oblidem) en pagar a empreses privades per a enderrocar habitatges en què vivien i poden seguir vivint persones: perquè per això van ser construïdes,

no per ser enderrocades.
Barcelona 3 de desembre 2019
Phatt (Plataforma dHabitatges Afectats dels Tres Turons)
Assemblea de Vallcarca
Xarxa dhabitatge dHorta – Guinardó

Sindicat dhabitagte de Vallcarca
@Dignitat3Turons
622 39 91 73

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s