COMUNICAT MANIFESTACIÓ 30 MARÇ

Ha arribat el moment de fer una demostració de força i deixar ben clar que no estem soles, que els veïns de Sant Andreu i mes enllà no permetrem que se segueixi expulsant a la gent perquè una minoria s’ompli les seves butxaques. Les veïnes de Pons i Gallarza us convoquem a la manifestació que tindrà lloc el proper dia 30 de març al C/Pons i Gallarza amb Riera de Sant Andreu a les 12h.

Sabíem que aquest dia arribaria. La casa a la que se li va acabar el contracte el mes de novembre ha rebut la demanda de desnonament. Des de novembre fins ara, aquesta família ha estat pagant el lloguer cada mes i ho seguirà fent tot i la demanda interposada. Perquè el que tenim clar és que volem seguir vivint aquí. Perquè pensem que el dret a l’habitatge està per sobre del dret a fer negoci amb ell. Perquè volem que els nostres fills segueixin anant a les mateixes escoles que van ara. Perquè volem seguir tenint la família a prop. Perquè no tenim on anar. Però sobretot perquè no ens resignem a marxar pel fet de que uns inversors vulguin enriquir-se amb les nostres cases.

Però sembla que el senyor Ramon Vilamala i els seus socis de l’empresa Vermonta SL encara no s’han assabentat de que de Pons i Gallarza no se’n va ningú. Entenem que la demanda de desnonament per finalització del contracte no té cap lògica ja que els seus llogaters estan al corrent de tots els pagaments i la propietat no té una necessitat habitacional per la qual reclami aquest habitatge, ja que es tracta d’una empresa. Per tant, estem davant d’una operació d’expulsió per especulació pura i dura.  

També volem recordar que fins ara hem estat les pròpies veïnes, amb el recolzament d’alguns col·lectius, les que hem intentat negociar amb la propietat, però durant les negociacions, aquesta ha faltat a la seva paraula i ha mostrat una falta d’ètica i de respecte cap a nosaltres que ha provocat que ja no vulguem tornar a seure davant d’aquesta gent. Per aquest motiu ens dirigim a les institucions per tal de que garanteixin el nostre dret a seguir vivint a les nostres cases i perquè facin valer de les eines de que disposen per garantir aquest dret.

A una setmana de la gran mobilització prevista el 6 d’abril pel dret a l’habitatge i que se celebrarà a nivell europeu, aquesta manifestació pretén ser una petita mostra de la capacitat que els veïns i veïnes de Barcelona tenim per fer punxar aquesta bombolla.

 

 

                                                                 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s