Barrios no resignados a la especulación — ASSEMBLEA RAVAL NO RESIGNAT

ASSEMBLEA RAVAL NO RESIGNAT

 

Hola a totes i a tots:

Des de l’Assemblea Raval No Resignat, amb la col·laboració d’altres col·lectius del barri i de la resta de Barcelona, s’està organitzant una JORNADA DE TROBADA, PROTESTA I VISIBILITZACIÓ pel creixent malestar, al nostre barri i a tot Barcelona, originat per la gentrificació, la indústria turística i l’especulació immobiliària, amb l’expulsió dels barris, d’una manera o d’una altra, de les veïnes de tota la vida. Per això ens veiem en la necessitat de fer aquesta Jornada, on participem totes les veïnes, col·lectius i assemblees veïnals que estiguin organitzades o que duguin a terme accions per plantar cara a la xacra anomenada MARCA BARCELONA.

Quin és el motiu de la Jornada?

Volem continuar vivint a Barcelona perquè és casa nostra, perquè des de fa anys i dècades hi anem teixint llaços de comunitat, perquè ens agradar sentir-nos del nostre barri i de la nostra ciutat, perquè forma part de la nostra identitat i, per damunt de tot, perquè és el nostre dret com a persones.

Com tothom sap, cada vegada és més complicat viure a Barcelona. LA GENTRIFICACIÓ no és un fet que sorgeix per casualitat, sinó que és un engranatge de causes i efectes ben calculats per persones, institucions i empreses responsables que són ben conscients dels resultats dels seus actes. Un virus que es va escampant més i més per tots els nostres barris.

Una de les conseqüències de la gentrificació, amb l’especulació immobiliària, el mobbing, els desnonaments, etc., és el soroll que patim, sobretot a l’època del bon temps, perquè no ens deixen descansar, a causa dels skaters, de la música al carrer, de les persones que es queden a la porta en sortir del bar, de les entrompades col·lectives (“botellones”), etc., a més dels sorolls procedents dels pisos turístics i hotels apartament, amb tot el moviment “festiu” que generen.

La Narcoocupació és una altra de les conseqüències. Pisos buits, ocupats per narcotraficants i que pertanyen majoritàriament a entitats financeres, fons voltor i corporacions immobiliàries.

Ens volen fer fora, i nosaltres diem ¡NO!

Amb aquesta JORNADA DE PROTESTA I VISIBILITZACIÓ, volem demostrar que la unió fa la força i que ja som moltes que ens oposem a la Marca Barcelona, que no té en compte les persones que viuen i construeixen la ciutat. Volen que desapareguem si no som consumidors potencials. NO ÉS QUE SIGUEM INVISIBLES, ÉS QUE NO ENS VOLEN VEURE.

Quin sentit té una ciutat sense ciutadanes? Quina Barcelona volem construir? Quines eines tenim per oposar-nos a aquesta expulsió veïnal? Coneixem les lluites dels barris de la nostra ciutat? Aquestes i altres preguntes són les que volem posar sobre la taula durant la Jornada, com també possibles accions per dur a terme conjuntament, per part de veïnes i col·lectius de tota la ciutat, i així poder-les estendre al màxim, perquè més ciutadanes s’afegeixin a la lluita i a la resistència, per continuar construint la ciutat on vivim i, sobretot, que estimem.

Aquesta Jornada es farà durant tot el dia 30 de juny de 2018 a la plaça dels Àngels, ja que és un lloc públic bastant simbòlic, que ha estat arrabassat a les veïnes, com passa amb altres llocs de la ciutat, com tothom sap. Per això ens proposem:

Ocupar la plaça dels Àngels (mal anomenada plaça del MACBA) des de la primera hora del matí, reivindicant-la com a espai on les veïnes del barri puguin dur a terme activitats pròpies, ocupant-la amb el màxim de pancartes, activitats i taules on els col·lectius dels diferents barris de Barcelona que planten cara a aquesta problemàtica puguin exposar els materials de les seves activitats i pancartes.

Els horaris que ens plantegem:

10.30 h. instal·lació de paradetes dels barris, amb la seva informació.

11.30 h. Intervencions dels col·lectius dels barris.

12.30 h. A aquesta hora, en diverses intervencions, s’informarà àmpliament sobre l’especulació immobiliària, la gentrificació i les seves conseqüències.

• • Especulació Immobiliària: fons voltors, llei d’arrendaments, pujades de lloguers, mobbing, desocupacions, desnonaments, deterioració dels barris perquè les veïnes se’n vagin, pisos abandonats possibilitant ocupacions per a la venda de droga…

• • Fenomen del turisme: qui el promou i potencia, a qui beneficia? Marca Barcelona, i a qui perjudica? (pisos turístics, AIRBNB, pisos rellogats, impostos que cobren les administracions, prestigi de la Marca Barcelona com a ciutat moderna, internacional i oberta on amb diners es pot fer el que es vulgui: esdeveniments, congressos, lleure, festasses durant tot el dia i la nit en locals o al carrer, afters, entrompades, skaters… tot en perjudici de la salut de les veïnes i per fomentar-ne l’expulsió.

• • Gentrificació: hotels, restaurants, terrasses, botigues elitistes, pisos turístics (quantitat, localització) i com ens afecta.

• • Narcoespeculació.

• • Actuacions en defensa de la vida als barris pel que fa a convivència, salut, sorolls, especulació, desnonaments, incompliment de normatives existents per part de l’administració, diferents formes d’actuar, enfrontament, solidaritat, legal…

 

Aquestes intervencions aniran a càrrec de:

– Especulació immobiliària – Sindicat de barri de Poble-sec

– Gentrificació – Salvem Les Drassanes

– Fenomen del turisme – ABTS (Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible)

– Narcoespeculació – Acció Raval, Guerrilla Raval, Acció Reina Amàlia

– Actuacions en defensa de la vida als barris – ARNR (Assemblea Raval No Resignat)

– 14.30 h. Dinar a la plaça.

– A les 18 h. Manifestació pel barri.

Des de l’Assemblea Raval No Resignat, us invitem a participar-hi activament. Juntes tenim més força!

Us hi esperem.

Defensem la nostra vida i el nostre barri!

Assemblea Raval No Resignat

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s