“Cap pla sense el veïnat”.

Veïnes,

Com totes recordareu, vam néixer com a Plataforma per oposar-nos a la reforma urbanística de l’Avinguda Paral·lel.

La reforma es va començar a fer el 2014 malgrat la forta oposició veïnal a un pla que no responia a les necessitats del barri. Xavier Trias i el seu equip de govern municipal ens van imposar una reforma que ningú volia, una reforma feta per convertir l’avinguda en un nou eix turístic i per afavorir interessos privats.

Nosaltres, almenys, no els vam deixar inaugurar l’avinguda com l’alcalde de llavors ho hauria volgut. Aquest vídeo i aquest article ho recorden si cal.

 

I, sobretot, nosaltres vam seguir lluitant perquè els nostres barris fossin uns barris per a les veïnes. Seguim lluitant, amb molts fronts oberts perquè els nostres barris no es converteixin en llocs inhabitables per les veïnes, lluitem contra l’expulsió de les veïnes, lluitem perquè totes les reformes que es plantegin responguin a les necessitats de les veïnes, lluitem perquè no es privatitzi l’espai públic encara més, lluitem pel decreixement turístic.

Des de fa molt de temps ja, exigim un procés participatiu per a elaborar un Pla D’Usos per a l’Avinguda Paral·lel. Ja sabem que processos com aquests son perillosos, ja que no recullen sempre les veus majoritàries de les veïnes. Tot i així, ens sembla molt important que totes les veïnes participem d’aquest procés. Si no ho fem, el gremi dels bars i dels restaurants, sí que ho farà i tindrà un Pla d’Usos que correspon exactament als seus interessos.

Tenim l’oportunitat de limitar la privatització de l’espai públic a l’avinguda, tenim l’oportunitat d’exigir que no ens doni cap més llicència per a nous bars o restaurants, tenim l’oportunitat d’exigir un pla que afavoreixi la cultura i l’economia de proximitat, aprofitem-ho!

Fa uns anys, vam aturar el trànsit a l’Avinguda Paral·lel per cridar ben fort “Cap pla sense el veïnat”. En aquell moment, ens referíem al Pla de Reforma urbanística. Doncs, durant les properes setmanes, recordem-ho i no deixem que es faci cap Pla d’Usos sense el veïnat!
Les sessions participatives tindran lloc cada dijous a partir d’aquest dijous 17 de maig de 18.30 a 20.30 h.

 

Primera sessió: Paral·lel a la vista
Itinerari participatiu pel Paral·lel.
Dijous, 17 de maig, de 18.30 a 20.30 h.
Centre Cívic Cotxeres Borrell. Carrer de Viladomat, 2-8.

Més infós sobre el procés participatiu i les properes sessions:
http://ajuntament.barcelona.cat/sants-montjuic/ca/noticia/teixim-el-parallel-cosim-barris

#CapPlaSenseElVeinat
#BarrisPerViureHi
#ElBarriNoEstaEnVenda

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s