Una societat d’inversió israeliana vol fer fora les veïnes de dos blocs de Gràcia

Dues llogateres i l’Oficina d’Habitatge Popular de Gràcia han realitzat una acció a l’oficina de la gestora dels dos edificis, Finques Bourgeois, per aconseguir una reunió amb la propietat.

Francisca Maestro té 72 anys i des de fa 44 viu al número 14 del carrer Bretón de los Herreros, a la Vila de Gràcia de Barcelona. Fa cinc anys, va morir el seu marit, que era el titular del contracte d’arrendament i de manera verbal es va realitzar la subrogació del pis amb l’antiga propietat. Però ara, si res no canvia, serà obligada a marxar de la seva casa després que una Societat Anònima Cotitzada d’Inversió Immobiliària (SOCIMI) anomenada Galil Capital Re Spain, d’origen israelià, hagi adquirit el bloc on viu Maestro i l’adjacent, situat als números 4 i 6 del carrer Aulestia i Pijoan.

Laura també viu al bloc del carrer Bretón de Herreros. Paga 897 euros de lloguer, però el seu contracte acaba el 28 de juny i la nova propietat vol apujar-li la mensualitat 200 euros, dels quals 50 un cop finalitzin les obres per instal·lar l’ascensor. “Aquest fons inversor estranger, amb la complicitat de les administracions i dels actors immobiliaris locals, està intentant expulsar la Francisca i la resta de veïnes per a especular amb els pisos que quedin buits”, expliquen des de l’Oficina d’Habitatge Popular de Gràcia, col·lectiu que està acompanyant la veïna.

 

Francisca Maestro reclama la subrogació del contracte de lloguer del pis on viu des de fa 44 anys / Victor Serri

És per això que una vintena de persones han visitat aquesta tarda les oficines dels actuals gestors de l’immoble, Finques Burgeois, situats al número 151 del carrer de Roger de Llúria. L’objectiu era poder assegurar una reunió entre les veïnes i l’advocat de la nova propietat, per poder, en última instància, revertir el procés en el qual s’han vist immerses. Després d’insistir durant molta estona en la necessitat de dur a terme la trobada, “hem aconseguit un acord verbal d’una de les treballadores per fer d’enllaç entre els advocats de la propietat i de Francisca”, explica una de les membres de l’Oficina d’Habitatge. La situació, molt tensa en un primer moment per l’actitud d’un dels treballadors, ha conduït a l’arribada de dues patrulles dels Mossos d’Esquadra i de dues furgonetes d’antiavalots. Els agents han identificat quatre de les persones que han participat de l’acció. Tant les veïnes del bloc com el col·lectiu de defensa del dret a l’habitatge asseguren que continuaran amb les accions fins a poder reunir-se amb la propietat.

Propietat israeliana

Galil Capital és una societat d’inversió de capital israelià que va començar a cotitzar en el Mercat Alternatiu Borsatil espanyol (on cotitzen les SICAV o les SOCIMI i empreses de capital risc) el passat mes de febrer. Dedicada principalment a les inversions immobiliàries, a l’Estat compta amb sis edificis, dos a Madrid i quatre a Barcelona. A més dels blocs del carrer Breton de Herreros i Aulestia i Pijoan, a la ciutat catalana la SOCIMI és propietària del número 28 del carrer Unió (Raval) i el número 628 del carrer Còrsega (el Clot-Camp de l’Arpa). Els quatre edificis barcelonins estan valorats en més d’11 milions d’euros. Precisament, 11, 4 milions d’euros és el valor de les accions del principal accionista de Galil Capital, Gil Avraham Shwed. Shwed és la novena persona més rica d’Israel, segons la revista Forbes, gràcies a l’empresa de ciberseguretat Check Point Software Technologies Ltd., de la qual n’és fundador i director general.

La gestió del patrimoni de Galil Capital està en mans de l’empresa GC Nadlan Real Estate des de juliol de 2017, de la qual n’és fundador i administrador mancomunat el també israelià Jerry Zwi Mandel. L’altre advocat mancomunat és el català Alberto Antolí Mendez, del bufet Leiva. Ambdos formen part del consell d’administració de Galil Capital, Mandel com a president i Antolí com a vocal. No és el primer cop que Antolí està involucrat en negocis immobiliaris israelians a la ciutat de Barcelona. El lletrat va ser un dels representants de Socinvest Amistad SL, participada pels israelians Eran Meshorer i Yehoshua Greenblatt, una empresa que hauria signat un acord d’arres amb MK Premium per adquirir el número 13 i el 13 bis del carrer Lancaster amb l’objectiu de remodelar ambdós blocs i vendre’ls posteriorment. Com a secretaria no consellera de Galil, figura Naiara Bueno Aybar, advocada del bufet Garrigues especialitzada en l’assessorament de SOCIMIS.

https://directa.cat/actualitat/una-societat-dinversio-israeliana-vol-fer-fora-veines-de-dos-blocs-de-gracia

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s