Actes a la Caníbal.

Presentació del llibre de Pau Martínez.

Pau va estar a l’Ateneu Llibertari el passat 23-3-17 presentant un documental sobre “Cine Libertario” i el proper 15 de juny a les 19.30 ens presentarà dues pelis fetes per la CNT durant els anys 1936 i 1937(adjuntem cartell).

Mateo Sants Cantero (1890-1964), va ser un periodista, escriptor i cineasta que vaconsumir l’última part de la seva vida a l’exili mexicà (1949-1964), com a conseqüència de la Guerra Civil espanyola.
En el nostre llibre Mateo Santos. Cine y anarquismo. República, guerra i exilio mexicano (2015), s’ha traçat un perfil en el qual es fa un apunt de la seva trajectòria vital i professional fins a la seva marxa a l’exili. El text inclou una breu antologia dels seus articles en els quals es desenvolupen les seves idees sobre el cinema; textos publicats a Popular Film i Temps Nous, entre els anys 1928 i 1945, juntament amb un breu article tret a Mèxic l’any 1952. A través de la seva escriptura sobre el tipus de cinema que s’hauria de fer des d’un plantejament de compromís social i interès artístic llibertari. Tal com es relata en el llibre, Mateo Santos s’hauria convertit en un autor desconegut si no fos perquè és de cita obligada a la historiografia del cinema espanyol com a autor del primer document audiovisual sobre la Guerra Civil, Reportaje del movimento revolucionario en Barcelona (1936) i del documental Barcelona trabaja para al frente (1936). Les dues pel·lícules relaten l’experiència revolucionària empresa a Catalunya a l’inici de la contesa i són les úniques que es conserven avui dia de la seva escassa filmografia. A aquesta obra filmogràfica s’afegeix una llarga carrera periodística en la qual destaca la direcció del setmanari Popular Film (1926-1934) i una fecunda producció literària de poesia, assaig, novel·la i dramatúrgia.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s